Ana Paula Bartolluci, Winemaker Chandon Argentina - Over eten #34

Ana Paula Bartolluci, Winemaker Chandon Argentina - Over eten #34

Ana Paula Bartolucci is een jonge wijnmaker bij het prestigieuze Chandon Argentinie en dan ook nog eens de eerste vrouw in die rol! Chandon, als dochterbedrijf van het gekende Moet-Chandon champagnehuis, maakt als sinds 1959 het mooie weer met haar schuimwijnen in Mendoza, de wijnstreek van Argentinie. Dat Argentinie als land gekend is voor zijn tango en zijn wijnen, hoef ik de meeste mensen niet te vertellen. Dat er in Argentinie ook een enorme toestroom geweest is van Italiaanse migranten, dat is vaker onbekend. Nochtans kleuren deze verhalen van migranten de Argentijnse cultuur en leidde dit ook bij Chandon tot de ontwikkeling van een Spritz, de typische Italiaanse cocktail categorie van een bitter met schuimwijn. Ana Paula leidde dit project voor Chandon en na 4 jaar en 64 pogingen kwam ze uit met de Garden Spritz. Ze vertelt alles over wijnmaken, italianen in Argentinie, haar leerproces in Zuid-Afrika en Spanje en hoe dat ervoor zorgde dat ze bij Chandon aan de slag kon.

Als wijnmaker weet ze alles over druiven, maar voor de ontwikkeling van de Chandon Garden Spritz moest ze zich toch snel bijscholen tot sinaasappel experte. Een boeiend gesprek over persoonlijke ontwikkeling, de verschillen in wijncultuur en wijngaardbeheer tussen verschillende landen en hoe je met een idee aan de slag gaat om iets nieuws te ontwikkelen.

Chandon Garden Spritz is nu verkrijgbaar bij de betere dranken- en wijnhandels. 

Meer info over Ana Paula en Chandon Garden Spritz vind je hier:

▸ https://www.chandongarden.com/en_EU/home.html

▸ https://www.facebook.com/chandonargentina

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken. Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave