Afleveringen

June 23, 2022

Sarah "Biggie" Lemke, De Superette - Over Eten #56

Meer nog dan het gezicht van De Superette, de bakkerij van Kobe Desramault in Gent, is Sarah Lemke het kloppende hart. Zij houdt …

Episode page
June 9, 2022

Jaan Dekempeneer, Cafepraat; Dé HORECA podcast - Over Eten #55

Wie luisterde naar de Over Eten Nerdland special, die hoorde Jaan reeds aan het werk en in gesprek met me. Jaan Dekempeneer is me…

Episode page
May 26, 2022

Hendrik Dierendonck - Over Eten #54

Hendrik Dierendonck is een van 's lands best gekende beenhouwers. Hij slaagde er in een goeie 20 jaar tijd de familienaam tot een…

Episode page
May 12, 2022

Daniel De Rycker, Bijenhouder en Stadsimker - Over Eten #53

Daniel De Rycker was op zoek naar een nieuwe hobby om tijdens zn pensioen uit te oefenen. Dat deze zou leiden tot erkenningen zoa…

Episode page
April 28, 2022

La Plaza Cocina, The World's first Mexican Cuisine Museum - Over Eten…

Mexican cuisine is hot and trendy and an amalgam of influences from all over the globe at different crossroads of history. At the…

Episode page
April 14, 2022

Pacha Greens Microgroenten - Over Eten #51

Tom De Windt is op een missie om met een minimum aan plant een maximum aan smaak op het bord te toveren. In zijn Gentse stadsboer…

Episode page
March 31, 2022

Willem Hiele - Episode 50

Willem Hiele; dichter, kunstenaar, surfer. Maar ook top chef, bekroond met allerlei akkolades, van Gault & Millau tot OAD Top Eur…

Episode page
March 17, 2022

Tomasu sojasaus - Over Eten #49

Sojasaus bestaat al 2000 jaar en wordt voornamelijk met Japan en andere Oosterse landen geassocieerd. Groot was dus mijn verbazin…

Episode page
March 3, 2022

Holy Shroom Paddenstoelenkwekerij - Over Eten #48

De Sint Amanduskerk in de Antwerpse Seefhoek staat op heilige grond. Onder die grond, in de kelders, bruist het van het leven. Ve…

Episode page
Feb. 17, 2022

Omegabaars - Over Eten #47

Stijn Van Hoestenberghe is een viskweker met een missie: 's werelds meest duurzame vis kweken. Al van jongsaf was hij gefascineer…

Episode page
Feb. 3, 2022

Elixir D'Anvers - Over Eten #46

Toen ik als kleine snotter bij mijn grootouders was met de ganse familie, stond er vaak een achthoekige fles met een gele vloeist…

Episode page
Jan. 20, 2022

Jonas Kellens, Sake Sommelier en Gastheer van het jaar 2021 - Over Et…

Jonas Kellens, door Gault & Millau uitgeroepen tot "Gastheer van het Jaar 2022", is medezaakvoerder van Dim Dining, eerder door d…

Episode page
Jan. 6, 2022

Michael Sels, Lekker Lang Leven - Over Eten #44

Michael Sels werkt als hoofddietist voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij ook nog eens auteur en tv chef m…

Episode page
Dec. 23, 2021

Regula Ysewijn - Over Eten #43

Regula Ysewijn is moeilijk uit de culinaire wereld weg te denken tegenwoordig. Auteur, culinair historicus, verzamelaar van oude …

Episode page
Dec. 9, 2021

Wim Ballieu, Balls & Glory - Over Eten #42

Wim Ballieu is vooral gekend van zijn restaurantketen Balls & Glory. Maar voor hij met zijn ballen heel Belgie veroverde, had hij…

Episode page
Nov. 25, 2021

Olivier Willems, Gault & Millau Chocolatier 2021 - Over Eten #41

Sinterklaas is zo'n typische chocolade periode, dus leek het me vanzelfsprekend om te praten met Olivier Willems, verkozen door G…

Episode page
Nov. 11, 2021

'T Reigershof; Vlaanderens eerste bio geitenboerderij - Over Eten #40

Renaat Devreese is een man met een passie als geen ander voor geitjes. Maar ook voor anders en beter boeren. Al meer dan 30 jaar …

Episode page
Oct. 28, 2021

Katinka Lansink Dodero, Ceviche Ceviche - Over Eten #39

Katinka Lansink Dodero heeft als missie de Peruaanse keuken te vertegenwoordigen en de Goede Boodschap ervan te brengen naar eeni…

Episode page
Oct. 14, 2021

Barbara Serulus - Over eten #38

Het is onmogelijk om Barbara Serulus in 1 categorie te omschrijven. Deze culinaire duizendpoot heeft een palmares om U tegen te z…

Episode page
Sept. 30, 2021

Saskia Neirinckx, The Wicked - Over Eten #37

De Vlaamse horeca en gastronomie komen langzaamaan weer op kruissnelheid en ook tal van evenementen worden weer opgepikt. Zo word…

Episode page
Sept. 16, 2021

Ran Van Ongevalle - Over Eten #36

Ran Van Ongevalle is een bartender met een naam die over onze landsgrenzen heen klinkt als een bel. In de wereld van cocktails en…

Episode page
Sept. 2, 2021

Stijn Deschacht - Over eten #35

Deze aflevering van Over Eten is een heel bijzondere: voor zijn verjaardag is host Stijn Deschacht voor één keer zelf te gast bij…

Episode page
Aug. 19, 2021

Ana Paula Bartolluci, Winemaker Chandon Argentina - Over eten #34

Ana Paula Bartolucci is een jonge wijnmaker bij het prestigieuze Chandon Argentinie en dan ook nog eens de eerste vrouw in die ro…

Episode page
Aug. 5, 2021

Etienne Vanbillemont, Noordzeevisser - Over eten #33 (West-Vlaams ges…

Etienne Vanbillemont heeft 49 jaar gevist. In al die jaren zag hij heel veel water, heel veel garnalen en nog veel meer vis. We h…

Episode page
July 22, 2021

Tor Royal, Fruits De Terre - Over Eten #32

Insecten worden in tal van landen geconsumeerd als deel van het dagelijks dieet. Duizenden soorten insecten zijn makkelijk te kwe…

Episode page
July 8, 2021

The Messy Chef Jelle Beeckman - Over eten #31

Jelle Beeckman is beter gekend op sociale media als The Messy Chef. Zijn vlotte, losse stijl gecombineerd met zijn smakelijke ger…

Episode page
June 24, 2021

De Bitterballenkoningin - Over eten #30

Ilona De Wit werd door medebloggers gekroond als Bitterballenkoningin, en terecht denk ik dan. Ze zorgde ervoor dat bitterballen …

Episode page
June 10, 2021

Mostaard Wostyn - Over eten #29

Piet Wostyn staat aan het hoofd van Mostaard Wostyn in Torhout, een familie bedrijf die al meer dan 150 jaar lang mosterd maakt o…

Episode page
May 27, 2021

Filliers, van korrel tot borrel - Over eten #28

De slogan "Van korrel tot borrel" is de perfecte omschrijving wat er precies gebeurt bij Stokerij Filliers. Vincent Schietse neem…

Episode page
May 13, 2021

Yvo Kouwenhoven, Tuinderij Bietenrood - Over eten #27

Yvo Kouwenhoven leerde ik kennen toen ik aan het begin van mijn carriere als geluidstechnicus zoveel mogelijk wilde touren. Ik ke…

Episode page
April 29, 2021

De Kruiderie, kruidenkwekerij en arbeidszorgproject - Over eten #26

De kruiderie is een kruidenkwekerij op het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem. Allerlei keuken- en medicinale kruiden wor…

Episode page
April 15, 2021

Wijndomein Entre Deux Monts - Over eten #25 (English spoken)

Als het op Belgische drank aankomt, dan is bier top of mind bij iedereen over de ganse wereld. Wat bijna niemand weet is dat er o…

Episode page
April 1, 2021

Rob Van Der Loo; Epica - Over eten #24

Rob Van Der Loo is voornamelijk gekend als bassist van de Nederlandse metalband Epica. Ik heb het geluk gehad om in mijn veelzijd…

Episode page
March 4, 2021

Ja Chef: Lode De Roover, Fleur De Lin; Bocuse D'Or - Over eten #22

Lode De Roover is goud waard en dat mag je eigenlijk letterlijk nemen. Bij zijn eerste deelname aan de prosper montagne wedstrijd…

Episode page
Feb. 18, 2021

Cachaça: Brazilie in je glas, Stijn Hiers - Over eten #21

Stijn Hiers kwam op zijn reizen naar Brazilie in contact met ambachtelijk gemaakte Cachaça. Als spirits liefhebber kon hij de kan…

Episode page
Feb. 4, 2021

Ja Chef: Filip De Pauw, Jerom - Over Eten #20

Filip De Pauw groeide op in Kleit, een klein dorpje op de grens van Oost en West-Vlaanderen. Als jongste telg van een boomkweker,…

Episode page
Jan. 21, 2021

Ja Chef: Martijn Defauw, Rebelle - Over Eten #19

Martijn Defauw begon Rebelle om zijn eigen koers te kunnen varen. Dat hij snel herkend werd door recensenten aller aard had hij n…

Episode page
Jan. 7, 2021

Ja Chef: Thijs Vervloet, Colette - Over Eten #18

Thijs Vervloet is de jonge chef en drijvende kracht achter Restaurant Colette - De Vijvers in Averbode. Een jongen uit de Kempen …

Episode page
Sept. 20, 2019

De Foodarcheoloog - Over eten #17

Jeroen gaat, Indiana Jones-gewijs, op onderzoek naar ons verleden. Hij heft dekseltjes op van allerlei oude kookpotjes en kijkt w…

Episode page
Aug. 23, 2019

Amylia De Schepper of Cookameal.be - Over eten #16

Amylia De Schepper is de vrouw achter cookameal.be; toevallig ook een van mijn favoriete Belgische kookblogs. In deze podcast spr…

Episode page
Aug. 9, 2019

We Exist. By Syrians, For Everyone - Over eten #15 (English Spoken)

Een naam als We Exist, dat trekt de aandacht. Obada trok niet enkel mijn aandacht met de naam van deze organisatie, maar ook met …

Episode page
July 26, 2019

Belgische Saffraan - Over eten #14

Saffraan, een specerij uit het verre oosten, naar ons gebracht via de zijderoute. Althans, de moderne versie dan toch. Of ja, dat…

Episode page
July 12, 2019

Foodscientist Maxime Willems - Over eten #13

Maxime Willems, doctor in de biologie, wetenschapper en gepassioneerd kok, is de oprichter van Proef, een foodlabo in Schellebel…

Episode page
June 28, 2019

Barbecue; low and slow met Arthur Messiaen van Røk - Over eten #12

Het is zomer en een van de favoriete dingen van de Belg is de barbecue uithalen, kooltjes erin en grillen maar. Met de familie of…

Episode page
June 14, 2019

Jef Pirens, bier brouwen en biercultuur - Over eten #11

Bier. Onmisbaar in Belgie en wereldberoemd buiten onze landsgrenzen. Soms heel simpel, soms supercomplex. Een van de mensen die d…

Episode page
May 31, 2019

Wildplukken met Lieve Galle - Over eten #10

Lieve Galle omschrijft zichzelf graag als een kruidenvrouwtje, maar dat ze een oud gebocheld heksje zou zijn is een stereotype di…

Episode page
May 16, 2019

Port wijn met Filipe Pinto Da Silva - Over eten #9 (English Spoken)

Als je aan porto denkt, dan wordt er vaak aan het drankje van de bomma gedacht. In cocktailbars en wijnbars overal ter wereld is …

Episode page
April 12, 2019

Bakkerij DeCock - Over eten #8

Een warme bakker is moeilijk te vinden in vlaanderen. Stap per stap worden ze vervangen door winkels van industriele bakkerijen. …

Episode page
March 30, 2019

De Jerseyhoeve, over koetjes, kalfjes en melk - Over eten #7

in De Haan ligt de Jerseyhoeve. Voor eigenaars Bruno en Steffie is dit een beetje het land van melk en honing en dat mag gerust l…

Episode page
March 16, 2019

Donald Deschagt, The Seaweed chef - Over eten #6

Zeewier kennen we omdat het op de golfbrekers groeit en rondom onze sushi zit. Soms kun je het ook vinden in een potje ramen nood…

Episode page