Meer nog dan het gezicht van De Superette, de bakkerij van Kobe Desramault in Gent, is Sarah Lemke het kloppende hart. Zij houdt …
Wie luisterde naar de Over Eten Nerdland special, die hoorde Jaan reeds aan het werk en in gesprek met me. Jaan Dekempeneer is me…
Hendrik Dierendonck is een van 's lands best gekende beenhouwers. Hij slaagde er in een goeie 20 jaar tijd de familienaam tot een…
Daniel De Rycker was op zoek naar een nieuwe hobby om tijdens zn pensioen uit te oefenen. Dat deze zou leiden tot erkenningen zoa…
Mexican cuisine is hot and trendy and an amalgam of influences from all over the globe at different crossroads of history. At the…
Tom De Windt is op een missie om met een minimum aan plant een maximum aan smaak op het bord te toveren. In zijn Gentse stadsboer…
Willem Hiele; dichter, kunstenaar, surfer. Maar ook top chef, bekroond met allerlei akkolades, van Gault & Millau tot OAD Top Eur…
Sojasaus bestaat al 2000 jaar en wordt voornamelijk met Japan en andere Oosterse landen geassocieerd. Groot was dus mijn verbazin…
De Sint Amanduskerk in de Antwerpse Seefhoek staat op heilige grond. Onder die grond, in de kelders, bruist het van het leven. Ve…
Stijn Van Hoestenberghe is een viskweker met een missie: 's werelds meest duurzame vis kweken. Al van jongsaf was hij gefascineer…
Toen ik als kleine snotter bij mijn grootouders was met de ganse familie, stond er vaak een achthoekige fles met een gele vloeist…
Jonas Kellens, door Gault & Millau uitgeroepen tot "Gastheer van het Jaar 2022", is medezaakvoerder van Dim Dining, eerder door d…
Michael Sels werkt als hoofddietist voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij ook nog eens auteur en tv chef m…
Regula Ysewijn is moeilijk uit de culinaire wereld weg te denken tegenwoordig. Auteur, culinair historicus, verzamelaar van oude …
Wim Ballieu is vooral gekend van zijn restaurantketen Balls & Glory. Maar voor hij met zijn ballen heel Belgie veroverde, had hij…
Sinterklaas is zo'n typische chocolade periode, dus leek het me vanzelfsprekend om te praten met Olivier Willems, verkozen door G…
Renaat Devreese is een man met een passie als geen ander voor geitjes. Maar ook voor anders en beter boeren. Al meer dan 30 jaar …
Katinka Lansink Dodero heeft als missie de Peruaanse keuken te vertegenwoordigen en de Goede Boodschap ervan te brengen naar eeni…
Het is onmogelijk om Barbara Serulus in 1 categorie te omschrijven. Deze culinaire duizendpoot heeft een palmares om U tegen te z…
De Vlaamse horeca en gastronomie komen langzaamaan weer op kruissnelheid en ook tal van evenementen worden weer opgepikt. Zo word…
Ran Van Ongevalle is een bartender met een naam die over onze landsgrenzen heen klinkt als een bel. In de wereld van cocktails en…
Deze aflevering van Over Eten is een heel bijzondere: voor zijn verjaardag is host Stijn Deschacht voor één keer zelf te gast bij…
Ana Paula Bartolucci is een jonge wijnmaker bij het prestigieuze Chandon Argentinie en dan ook nog eens de eerste vrouw in die ro…
Etienne Vanbillemont heeft 49 jaar gevist. In al die jaren zag hij heel veel water, heel veel garnalen en nog veel meer vis. We h…
Insecten worden in tal van landen geconsumeerd als deel van het dagelijks dieet. Duizenden soorten insecten zijn makkelijk te kwe…
Jelle Beeckman is beter gekend op sociale media als The Messy Chef. Zijn vlotte, losse stijl gecombineerd met zijn smakelijke ger…
Ilona De Wit werd door medebloggers gekroond als Bitterballenkoningin, en terecht denk ik dan. Ze zorgde ervoor dat bitterballen …
Piet Wostyn staat aan het hoofd van Mostaard Wostyn in Torhout, een familie bedrijf die al meer dan 150 jaar lang mosterd maakt o…
De slogan "Van korrel tot borrel" is de perfecte omschrijving wat er precies gebeurt bij Stokerij Filliers. Vincent Schietse neem…
Yvo Kouwenhoven leerde ik kennen toen ik aan het begin van mijn carriere als geluidstechnicus zoveel mogelijk wilde touren. Ik ke…
De kruiderie is een kruidenkwekerij op het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem. Allerlei keuken- en medicinale kruiden wor…
Als het op Belgische drank aankomt, dan is bier top of mind bij iedereen over de ganse wereld. Wat bijna niemand weet is dat er o…
Rob Van Der Loo is voornamelijk gekend als bassist van de Nederlandse metalband Epica. Ik heb het geluk gehad om in mijn veelzijd…
Lode De Roover is goud waard en dat mag je eigenlijk letterlijk nemen. Bij zijn eerste deelname aan de prosper montagne wedstrijd…
Stijn Hiers kwam op zijn reizen naar Brazilie in contact met ambachtelijk gemaakte Cachaça. Als spirits liefhebber kon hij de kan…
Filip De Pauw groeide op in Kleit, een klein dorpje op de grens van Oost en West-Vlaanderen. Als jongste telg van een boomkweker,…
Martijn Defauw begon Rebelle om zijn eigen koers te kunnen varen. Dat hij snel herkend werd door recensenten aller aard had hij n…
Thijs Vervloet is de jonge chef en drijvende kracht achter Restaurant Colette - De Vijvers in Averbode. Een jongen uit de Kempen …
Jeroen gaat, Indiana Jones-gewijs, op onderzoek naar ons verleden. Hij heft dekseltjes op van allerlei oude kookpotjes en kijkt w…
Amylia De Schepper is de vrouw achter cookameal.be; toevallig ook een van mijn favoriete Belgische kookblogs. In deze podcast spr…
Een naam als We Exist, dat trekt de aandacht. Obada trok niet enkel mijn aandacht met de naam van deze organisatie, maar ook met …
Saffraan, een specerij uit het verre oosten, naar ons gebracht via de zijderoute. Althans, de moderne versie dan toch. Of ja, dat…
Maxime Willems, doctor in de biologie, wetenschapper en gepassioneerd kok, is de oprichter van Proef, een foodlabo in Schellebel…
Het is zomer en een van de favoriete dingen van de Belg is de barbecue uithalen, kooltjes erin en grillen maar. Met de familie of…
Bier. Onmisbaar in Belgie en wereldberoemd buiten onze landsgrenzen. Soms heel simpel, soms supercomplex. Een van de mensen die d…
Lieve Galle omschrijft zichzelf graag als een kruidenvrouwtje, maar dat ze een oud gebocheld heksje zou zijn is een stereotype di…
Als je aan porto denkt, dan wordt er vaak aan het drankje van de bomma gedacht. In cocktailbars en wijnbars overal ter wereld is …
Een warme bakker is moeilijk te vinden in vlaanderen. Stap per stap worden ze vervangen door winkels van industriele bakkerijen. …
in De Haan ligt de Jerseyhoeve. Voor eigenaars Bruno en Steffie is dit een beetje het land van melk en honing en dat mag gerust l…
Zeewier kennen we omdat het op de golfbrekers groeit en rondom onze sushi zit. Soms kun je het ook vinden in een potje ramen nood…