Hendrik Dierendonck - Over Eten #54

Hendrik Dierendonck - Over Eten #54

Hendrik Dierendonck is een van 's lands best gekende beenhouwers. Hij slaagde er in een goeie 20 jaar tijd de familienaam tot een merk uit te bouwen en toch trouw te blijven aan zijn roots. Dat komt bijvoorbeeld goed tot uiting bij zijn Oedslach, de selectie gerijpt vlees van Dierendonck, die eigenlijk ontstaan is tijdens de rustige wintermaanden in de slagerij van papa Raymond. De liefde, de pure passie voor terroir en ambacht, dat vertaalt zich in alles wat Hendrik Dierendonck doet: het West-Vlaams rood behoeden van het uitsterven, het menapisch varken terugbrengen, wat hij met de bijnaam de punkpig doopte. 

Daarnaast kwam er nog het restaurant Carcasse, verschillende boeken, de webshop en ga maar door. Maar het is zoveel meer dan de som van de delen; het gaat om de fijne lijn wandelen tussen ambachtelijke roots, innoveren en vooruit gaan in een constant veranderende wereld. Een heel leerrijk gesprek met een slager die Vlaanderen minder, maar beter vlees wil doen eten.

Meer info over Hendrik Dierendonck vind je hier:

▸ https://www.dierendonck.be

https://www.instagram.com/dierendonck/

▸ https://www.facebook.com/dierendonckhendrik/

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave