Ja Chef: Lode De Roover, Fleur De Lin; Bocuse D'Or - Over eten #22

Ja Chef: Lode De Roover, Fleur De Lin; Bocuse D'Or - Over eten #22
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Lode De Roover is goud waard en dat mag je eigenlijk letterlijk nemen. Bij zijn eerste deelname aan de prosper montagne wedstrijd won hij de titel eerste kok van Belgie, een paar jaar later mocht hij zich Meesterkok noemen in de orde der 33  meesterkoks van Belgie en daarnaast won hij ook nog eens de Belgische selectie voor de prestigieuze Bocuse D'Or wedstrijd, waarmee hij mocht stijden tegen de absolute wereldtop in deze kookwedstrijd voor professionals in 2018. Geen kleine prestatie als je weet dat het van 1999 geleden was dat een Belg dit nog presteerde. We kennen de Masterchefs en Bake Offs wel van op televisie, maar wat is het verschil daarmee? Lode neemt me in dit gesprek mee in de wereld van Bocuse D'or en kookwedstrijden, Lode en zijn eigen restaurant en de toekomst van het Belgische nationale kookteam.

Artwork van deze aflevering is van Heren Loebas (http://www.herenloebas.be); een Gentse creatieve studio die deel uitmaakt van het Bocuse D'Or Belgium team. 

Meer info over Lode De Roover, Bocuse D'Or en Fleur De Lin vind je hier:

▸ http://www.fleurdelin.be

▸ http://www.bocusedor.be

▸ https://www.facebook.com/bocusedorbelgium

▸ https://www.instagram.com/bocusedor.belgium

▸ https://www.instagram.com/restaurantfleurdelin

▸ https://www.facebook.com/fleurdelinrestaurant

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken. Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave

Podcasts zijn gratis te beluisteren en dat wil ik graag zo houden! Wil je me hierbij helpen, dan kun je Over eten steunen via tipeee:

▸ https://en.tipeee.com/overetenpodcast