Kyrö Distillery Company; World Whisky Day special - Over Eten Extra (English Spoken)

Kyrö Distillery Company; World Whisky Day special - Over Eten Extra (English Spoken)
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Eind 2019, toen ben ik verhuisd. Miko Heinila, een van de 5 founders van de Kyrö Distillery Company, was toen op bezoek bij me thuis. Tussen het inpakken en verslepen van de verhuisdozen nam ik dit gesprek op en toen... toen verloor ik de SD kaart. TNiet zo lang geleden vond ik deze terug en het leek me enorm jammer om dit gesprek over een van mn favoriete distilleerderijen ter wereld niet meer te gebruiken.

World Whisky Day wordt elk jaar op de derde zaterdag van mei gevierd, en is zo'n beetje het kleine broertje van de international whisk(e)y day, wat dan weer jaarlijks op 27 maart doorgaat. Any reason to raise a glass is a good reason in my book! Deze World Whisky Day, dit jaar op 20 mei 2023, gebruik ik dan ook graag als aanleiding om deze whisky en gin distilleerderij in het hoge noorden even in de picture te zetten.

Kyrö Distillery Company is een van mijn favoriete distilleerderijen ter wereld: ze maken er distillaten op basis van Finse rogge: single malt whisky, gin, longdrinks (ook wel eens longkyrö genoemd in Finland) en een dairy cream. Het is het gevolg van een uit de hand gelopen sauna sessie -100% in lijn met Finse tradities-, maar wel met gevolgen die de whisky wereld er alleen maar op verbeterd hebben. In Finland en daarbuiten! Miko vertelde hoe alles is gelopen tijdens en na die -ondertussen legendarische- sauna avond. Schenk jezelf een dram (een glas) whisky in, of wat je maar wil, en geniet! Kippis! (cheers in Fins)

Meer info over Kyrö Distillery Company vind je hier:

▸ https://kyrodistillery.com/

▸ https://www.instagram.com/kyrodistillery/

▸ https://www.facebook.com/kyrodistillery/

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://overeten.substack.com

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave