Mangalica Varkens, Hof Ter Meulen - Over Eten #72

Mangalica Varkens, Hof Ter Meulen - Over Eten #72
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Carl Adriansens had ooit een klassieke varkensboerderij. En hij boerde graag. Hij nam de boerderij over en zijn buikgevoel gaf aan dat er iets mis was met de manier waarop hij aan landbouw deed. Tot hij boer werd, boerde hij graag. Samen met zijn vrouw Tessa koos Carl ervoor om de dingen anders te doen; zijn bestaande stapel varkens bouwde hij stelselmatig af en hij ging zich focussen op het kweken van mangalica varkens. 

Deze verandering is behoorlijk drastisch, maar past binnen de filosofie die Carl ontwikkelde over landbouw, korte keten en de rol die landbouw speelt in onder andere klimaatsverandering, maar evengoed hoe een boerderij een gemeenschapsfunctie kan vervullen. In deze aflevering hebben we het -uiteraard- over het wolvarken, dit varken in schaapskleren, maar ook over de visie op landbouw van Carl, zijn volkstuintjes en hoe landbouw anders en beter kan.

Meer info over Hof Ter Meulen vind je hier:

▸ https://hoftermeulen.be/

▸ https://www.facebook.com/profile.php?id=100068197541526

▸ https://www.instagram.com/hoftermeulen/

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave