Michael Sels, Lekker Lang Leven - Over Eten #44

Michael Sels, Lekker Lang Leven - Over Eten #44
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Michael Sels werkt als hoofddietist voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij ook nog eens auteur en tv chef met een missie om ons lekker lang te doen leven. Aan het begin van een nieuw jaar nemen heel veel mensen de beslissing om "op dieet te gaan", maar hoe zit dat nu juist? Er zijn heel veel varieteiten zoals keto, intermittent fasting, atkins, veganisme en noem maar op, in een industrie die jaarlijks 95 miljard dollar omzet draait. Als je weet dat 95% van de dieten faalt, dan vraag je je af of die industrie zijn geld wel waard is. In deze aflevering leer ik wat de beste manier is om gezonder te leven, want Michael wijdde zijn leven aan lekker eten en vooral: gezond eten. Dat die twee elkaar niet hoeven uit te sluiten bewijst hij hier. 

En ohja, moest je denken dat dieten niets voor jou is en je helemaal niet op dieet hoeft omdat je toch gezond bent, dan leer je ook nog veel meer in deze aflevering: Hoe werkt eten juist en wat zijn micro en macronutrienten? We gaan ook dieper in op de dagelijkse functie van Michael, want een dietist in een ziekenhuis werkt ook voor mensen die problemen hebben met eten: mensen met kanker, mensen die moeilijk kunnen slikken, mensen die zoutarm moeten eten, mensen die hun eten via een tube moeten ingediend krijgen etc en hoe kunnen die mensen ook lekker en gezond blijven eten.

Meer info over Michael vind je hier:

▸ https://www.michaelsels.be

▸ https://www.instagram.com/michaelsels.be

▸ https://www.facebook.com/lekkerlangleven

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave