Regula Ysewijn - Over Eten #43

Regula Ysewijn - Over Eten #43
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Regula Ysewijn is moeilijk uit de culinaire wereld weg te denken tegenwoordig. Auteur, culinair historicus, verzamelaar van oude kookboeken en speculoosmallen, foodfotograaf, verdediger van de Britse Keuken, podcaster, presentatrice van Bake Off Vlaanderen, vintage icoon en graag gezien jurylid op allerlei kookwedstrijden.

Het is onmogelijk om Regula in 1 woord te vatten maar de rode draad is niet moeilijk te vinden: Ze heeft een ongelofelijke passie voor lekker eten, voor geschiedenis en voor het Verenigd Koninkrijk. Ze bracht die dingen samen toen ze begon te bloggen als Miss Foodwise om haar creatieve ei kwijt te kunnen. Die schrijfsels werden snel opgepikt in de Britse pers, ze ontwikkelde een vriendschap met Jamie Oliver en daaruit ontstond haar eerste boek "Pride And Pudding" en dat was de start van een droomcarriere. 

We zijn ondertussen een aantal boeken en projecten later, dus het is altijd leuk om met deze joviale madam te praten over eten, over haar boeken,  haar passie voor de Britse Keuken en de vele andere projectjes die ze lopen heeft. 

Haar fototentoonstelling "Op Cafe" loopt in Luddites Books & Wine in Antwerpen en is gratis te bezoeken tot en met 31 januari 2022.

Meer info over Regula vind je hier:

▸ https://www.regulaysewijn.com

▸ https://www.instagram.com/missfoodwise

Regula Culinaria podcast die vind je hier:

▸ https://open.spotify.com/show/6aZ0gAFZ74Cg2QwPIHv9h0

Haar passage in de Milk Street podcast vind je hier:

▸ https://www.177milkstreet.com/radio/british-baking-history

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave