'T Reigershof; Vlaanderens eerste bio geitenboerderij - Over Eten #40

'T Reigershof; Vlaanderens eerste bio geitenboerderij - Over Eten #40
Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge

Renaat Devreese is een man met een passie als geen ander voor geitjes. Maar ook voor anders en beter boeren. Al meer dan 30 jaar bouwt hij aan de weg om zijn geiten gezond te laten groeien, zonder gebruik van antibiotica (wat hem ondertussen al een paar jaar lukt). Hij experimenteert, hij probeert en stap per stap gaat hij voor een biodynamisch bedrijf. 

Begonnen in 1987, schakelden ze 10 jaar later over op biologische landbouw, werden de eerste geitenboerderij die het biocertificaat kreeg en dag in dag uit wordt hieraan gesleuteld om het beter te maken voor mens en dier. Van de melk van al die geiten gaat niets verloren trouwens: Op de boerderij wordt ook heel veel kaas gemaakt! Wat begon als een grap met een geit in de slaapkamer is ondertussen een heel mooi, cooperatief familiebedrijf geworden wat blijft innoveren en verrassen. Dit gesprek met Renaat is er een bomvol liefde voor het vak en passie voor zijn geitjes. Enfin, genoeg gemekkerd, luisteren maar!

Meer info over 't Reigershof vind je hier:

▸ https://www.reigershof.be

▸ https://www.facebook.com/reigershof

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave