Willem Hiele - Episode 50

Willem Hiele - Episode 50

Willem Hiele; dichter, kunstenaar, surfer. Maar ook top chef, bekroond met allerlei akkolades, van Gault & Millau tot OAD Top European Restaurants, 77e in de top 100 van World's 50 Best Restaurants en ook een chef die vorig jaar bekroond werd met zijn allereerste michelinster. Een autodidact die zich ontwikkelde tot een stevige vertegenwoordiger van de terroirkeuken, met een passie voor lokale leveranciers en producten. Wat begon in een klein visserhuisje in Koksijde wordt binnenkort ingeruild voor een nieuw avontuur in Oostende-Oudenburg. Het leek het me een goed idee om tussen deze twee hoofdstukken in even een gesprek aan te gaan en te horen hoe de wereld van Willem Hiele tot stand komt op het bord. Hoe hij los komt van zijn roots om meer zichzelf te zijn en toch verbonden te blijven.

Een gesprek over filosofie, idealisme en invloeden hertalen naar iets puur, oprecht en lokaal. Een boeiend inzicht in het hoofd van een topchef die nu -om het in muziektermen te spreken- aan het begin van zijn tweede album staat. Hij voelt het aan als erop of eronder, maar ik ben ervan overtuigd na dit gesprek dat het er knal op gaat zijn. 

Meer info over Willem Hiele vind je hier:

▸ https://restaurant.willemhiele.be

▸ https://www.instagram.com/restaurantwillemhiele

▸ https://www.facebook.com/RestaurantWillemHiele

▸ https://www.instagram.com/willemhiele

Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://bit.ly/37D2fTy

Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave